Over ons

Op vijftienjarige leeftijd was Andre Schröer reeds in de weer met landbouwwerktuigen. Hij werd opgehaald door de klant omdat hij nog geen rijbewijs had en voerde op locatie de ploegwerkzaamheden uit. Op z’n zestiende mocht hij zichzelf motorisch verplaatsen en breidde hij zijn werkzaamheden uit.

Op achttienjarige leeftijd liet Andre Schröer zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Loonbedrijf A. Schröer was per 1978 een feit. Vader, Bernard Schröer, stond met trots achter deze keus en stak daarbij graag zijn handen uit de mouwen. Ook moeder, Trui Schröer, was een spil in de startende onderneming van haar zoon.

Opa en oma Schröer

De varkensschuur werd verbouwt tot machineberging, waarbij ook de werkplaats/spuitplaats later werd aangebouwd. In 1984 startte de verbouwing van de boerderij tot woonhuis. Het jaar daarna trouwde Andre met Annelies. Ook zij ging vanaf toen mee in de bedrijfsvoering van het loonbedrijf. Van planner tot administratief medewerkster, van alle markten thuis.

Niet alleen het machinepark breidde zich uit, ook de familie kreeg meer handen en voeten. In 1988 werd Claudy geboren, in 1991 Danny en in 1993 Kelly. De middelste telg was Andre’s hoop op toekomstige samenwerking/overname.

De werkzaamheden konden uiteindelijk niet alleen door de familie Schröer worden uitgevoerd, dus er kwam personeel over de vloer.

Doordat het machinepark steeds uitgebreider werd, is er in 1989 een stuk grond bijgekocht van de buurman. Hierop werd een extra machineberging gebouwd.

Na jaren overleg met de gemeente Haaksbergen kwam uit eindelijk in 2010 een extra schuur voor machineberging. In 2011 is Loonbedrijf Schröer een VOF geworden. Danny rondde zijn opleidingen tot monteur, machinist en uitvoerder af. Per 2012 is hij mede-eigenaar van Loonbedrijf Schröer.

Helaas hebben we in 2007 afscheid moeten nemen van oma, Trui Schröer en in 2014 van opa, Bernard Schröer. Zij zullen trots zijn op de manier waarop wij ons bedrijf voortzetten. Iedere dag komen zij nog ter sprake tijdens de koffie.

 

 


Bijgesneden_4-rijige Fox 2 Bijgesneden_4-rijige Fox 1
 

 

 De eerste hakselaar, een 4-rijige FOX, werd in 1980 aangeschaft.